De geboorte van PICs art

Door Jan Decoster, 28 maart 2016

drag and drop web design

Het verhaal van de geboorte van een site,logo en merk...

Stel je voor: je hebt  fotografie als hobby, je hebt diverse fototips doorgenomen, je bent aangesloten bij een fotoclub en je wenst je hobby een level hoger te brengen.Hoe doe je dat?

Nachten lang wakker liggen, tekeningetjes maken op papier, andere sites bezoeken en vooral praten met mensen die je verder kunnen helpen. Want eigenlijk had je al een naam: 'Lichtdrukmaal', maar dat bekte niet lekker, vooral niet bij mijn Engelstalige volgers.

Eerste vereiste was volgens mij je 'zichtbaarheid'. Dus je maakt een account aan bij diverse foto-gerelateerde sites zoals 500Px, Youpic, Twitter, Facebook, Instagram, Viewbug, Flickr...  Daarmee heb je dan je accounts, maar word je dan ook 'gevonden'? Dat is andere koek. Dus moet je een 'merk' worden en een merk heeft een logo. Een goed logo staat op zich: denk maar aan BMW, Mercedes, Apple, Nikon... allemaal merken met een herkenbaar logo die alles vertelt over dat merk.

Dus: logo ontwerpen! Hoe begin je daar aan? Zelf zijn mijn tekenkunsten amper de 'kopvoeters' ontgroeid en teken ik een auto als een 'vierkante bak'. Zelf doen was dus uitgesloten.  Maar, de 'redding' kwam uit onverwachte hoek. In mijn favoriet Jazz en Bluescaf√© kwam ik Johannes Vandierendonck tegen, een man die... logo's ontwerpt. Een goed gesprek in Li-o-Lait en we waren vertrokken om uiteindelijk een tweetal maanden later de trotse vaders te worden van mooie boreling: Het logo √©n de naam van mijn fotografiebezigheden.

Nu kan ik werkelijk alle kanten op. Ik heb ondertussen deze website, ik kan zelfs relatiegeschenken maken met mijn logo op, zelfs kledij met een iconisch logo, het statief met de oude camera, behoort tot de mogelijkheden.

Vanaf nu probeer ik zoveel mogelijk in de kijker te lopen, in de hoop dat mijn hobby werkelijk een hoger level bereikt. 

Bij deze wens ik iedereen te danken die me op weg geholpen heeft, vrienden en kenissen, bevriende fotografen (van amateur tot professional)...

PICs art zul je dus misschien wel eens tegenkomen in Brugge, op een aantal evenementen, op het wereldwijde web. Eind dit jaar, in oktober, is er zelfs een deelname aan Buren bij Kunstenaars!